Hogy működik a Beerbox?

Válaszd ki weboldalunkon a hozzád legközelebb eső Beerbox Pontot és nézd meg annak kínálatát. Majd vásárold meg személyesen a kiválasztott boltban az előre kiszemelt kisüzemi söröket, a legalacsonyabb piaci áron.
A Beerbox nem egy webshop, a weboldalon információt kaphatsz arról, hogy hol, milyen sört, mennyiért kaphatsz meg.


blog


Német craft a Beerboxban

Címkék: beerbox, német craft
2019. március 22. péntek
Tény, hogy a német sörfőzőket késve érintette meg a sörforradalom szele, de tempósan igyekeznek behozni a lemaradásukat.

A német craft mozgalom egyik központi figurája Markus Lohner, aki egy söripari kutatási és kísérleti intézményt vezetett. Cége a BrauKon 2003 óta működik és Lohner vezetésével egy huszonöt fős csapat – sörfőzők és mérnökök – építenek sörfőző rendszereket kis- és középvállalkozások számára.

Hogy garantálják, hogy eszközeik alkalmasak kiváló minőségű sör főzésre folyamatát 2008-ban megalapították a „Camba Bavaria” sörcsaládot, melyet Trautlachingban saját, mindössze 10 hektoliteres főzőházukban kezdték el főzni. Mindig is előszeretettel főztek – Németországban akkor még – szokatlan sörtípusokat és használtak különleges ízesítéseket. A siker nem maradt el, Lohner 2014-ben Németországban elnyerte az „Év Craft Sörfőzője” díjat.

A Trautlachingi sörfőzde elképesztő szortimentet hozott össze: főztek sört mangóval, maracujával, különféle ale-ket, a klasszikus német búzasört és új-zélandi komlós „Nelson Weisse Hopfen”-t – hogy csak a legfontosabbakat említsük. Csúcssörük a kilenc hónapig a kilenc hónapig whiskys tölgyfahordóban érlelt Camba Oak Aged.

A növekvő kereslet kezelése érdekében a Camba/BrauKon Gundelfingenben megnyitotta második főzdéjét a 20 hektoliteres főzőházú „Camba Old Factory”-t. Itt bérbe adják a berendezéseket azoknak a gerillafőzőknek, akik nem rendelkeznek saját főzdével, akik így lehetőséget kapnak, hogy nagyban is megvalósítsák álmaikat. A Camba/BrauKon legújabb üzemét a bajor Seeon városában, az első főzdétől mindössze négy kilométerre Truchtlaching mellett helyezte üzembe. A koncepció itt is változatlan: izgalmas sörök készüljenek az immár 40 hektoliteres főzőházban saját receptek és a gerillafőzők ötletei alapján.Twitter megosztás Google+ megosztás

Hibrid sörök

2019. december 18. szerda
A legtöbb sört egyszerű besorolni a két nagy csoportba, az ászok és az ale sörök közé. De mi a helyzet azokkal, melyek kitágítják a két kategória határait?

Fesd feketére!

2019. december 10. kedd
A magyar nyelv a sötét sörökre a „barna sör” kifejezést használja és tökéletesen igaza van, hiszen hagyományos malátákkal a fekete szín elérhetetlen.

A sörök királya

2019. november 28. csütörtök
A sörök királya kitüntető cím az árpaborokat illeti, amik modern kori története 1872, a Bass No.1-megjelenésével kezdődött.

Ömlés, rázás nélkül

2019. november 10. vasárnap
Melyik sörisszával nem fordult még elő, hogy a kinyitott a sörből lávaszerűen tört elő a sör habja?