Hogy működik a Beerbox?

Válaszd ki weboldalunkon a hozzád legközelebb eső Beerbox Pontot és nézd meg annak kínálatát. Majd vásárold meg személyesen a kiválasztott boltban az előre kiszemelt kisüzemi söröket, a legalacsonyabb piaci áron.
A Beerbox nem egy webshop, a weboldalon információt kaphatsz arról, hogy hol, milyen sört, mennyiért kaphatsz meg.


blog


Hibrid sörök

2019. december 18. szerda
A legtöbb sört egyszerű besorolni a két nagy csoportba, az ászok és az ale sörök közé. De mi a helyzet azokkal, melyek kitágítják a két kategória határait?

Régi klasszikus hibrid sör az évszázadok óta népszerű Kölsch és a düsseldorfi Altbier. A két sörtípust azért tekinti a szakma hibridnek, mert ale-élesztővel erjesztik ezeket, viszont a kondicionálás már a lágerekre jellemző, alcsony hőmérsékleten megy végbe. Pont ellenkező jellegű az eljárással készül a gőz sör, azaz a steam beer, melynél az erjedést ugyan láger élesztővel indítják be, de az utóerjedés már nem alacsony, hanem szobahőmérsékleten történik. 

A búzasör – akár a bajor, akár a berlini, akár a belga – felsőerjesztésű. Ritkábban, elsősorban a bajoroknál, hibrid eljárással, azaz alsó- és felsőerjedésű élesztővel készítik. Ez utóbbi esetben egy láger típusú sört kevernek a fermentáció során össze egy klasszikus felsőerjesztésű búzasörrel. A német sörterminológiában ezt „Weissbierpils” néven nevezik és a módszer lényege, hogy javítsák az így készült sörök ízét és minőségét.

Természetesen manapság már léteznek hibrid élesztők, de mint a fenti példák is mutatják, nem ezek használata az alapfeltele, hogy hibrid stílusú sört állítsunk elő. A különleges ízesítésű sörök, mint például a töksör, a füstízű sör és a speciális fűszerezésű sörök, nem véletlenül maradtak ki a felsorolásból, ezek sokfélesége minimum még egy elmélkedés tárgya lehet.Twitter megosztás Google+ megosztás

Fesd feketére!

2019. december 10. kedd
A magyar nyelv a sötét sörökre a „barna sör” kifejezést használja és tökéletesen igaza van, hiszen hagyományos malátákkal a fekete szín elérhetetlen.

A sörök királya

2019. november 28. csütörtök
A sörök királya kitüntető cím az árpaborokat illeti, amik modern kori története 1872, a Bass No.1-megjelenésével kezdődött.

Ömlés, rázás nélkül

2019. november 10. vasárnap
Melyik sörisszával nem fordult még elő, hogy a kinyitott a sörből lávaszerűen tört elő a sör habja?

Mert ez műanyag

2019. október 15. kedd
Nagyjából ötvenéves múltra tekint vissza a polietilén-tereftalát (PET) palack, a környezetvédők egyik legnagyobb ellensége.