Hogy működik a Beerbox?

Válaszd ki weboldalunkon a hozzád legközelebb eső Beerbox Pontot és nézd meg annak kínálatát. Majd vásárold meg személyesen a kiválasztott boltban az előre kiszemelt kisüzemi söröket, a legalacsonyabb piaci áron.
A Beerbox nem egy webshop, a weboldalon információt kaphatsz arról, hogy hol, milyen sört, mennyiért kaphatsz meg.


blog


A sör sötét oldala

2019. szeptember 16. hétfő
Úgy tűnik, hogy csak kevés sörivó merészkedik közelebbről is megismerni a sötét sörök változatos és izgalmas világát.

A világos sörökből világszerte jóval több fogy, mint a sötét sörökből. Itthon a világos sörök piaci részesedése meghaladja a kilencven százalékot. Ebben nyilván szerepe van azoknak a közhelyeknek, amik a sötét sörökről elterjedtek. Például, hogy testesek, édesek, nem oltják a szomjat. 

A sötét sörök itthoni elnevezése is sok félreértésre adhat okot, hiszen a sötét sörök színskálája a világos barnától a koromfeketéig terjed. A barna jelző leginkább azokra a sötét sörökre jellemző, melyek úgy készülnek, hogy kimért mennyiségű festőanyagot, úgynevezett kulőrt adnak a világos sörhöz.

Az ilyen festett sört a a sötét sörökre jellemző ízek – csokoládés, kávés, karamelles – hiánya mellett arról is fel lehet ismerni, hogy habja fehér, míg az igazi, karamell- vagy festőmalátás söröké kissé barnás. Az igazi sötét sörökhöz is gyakran adnak kulőrt, amivel már-már fekete színt is elérnek.

Valószínűleg a legismertebb sötét sör az ír Guinness, melyet az angol porterek ihlettek, ennek ellenére a stout sörcsalád alapítója. Azon régóta késhegyre menő vita folyik, hogy mi a különbség a nagyon hasonló stout és porter között. Maradjunk annyiban, hogy nem sok, Viszont rengeteg féle sötét ale van, rajtuk kívül is, az imperial stout-tól a brown ale-ig, az egyre divatosabb black IPA-ig, vagy a balti porterig.

Persze itthon a cseh tmavy és poltmavy sörök jóval ismertebbek a fent említett aleknél, akárcsak a kedvelt sötét bakok és duplabakok. Az osztrák és német dunkelbierek és schwarzbierek eladási sem rengetik meg a hazai piacot, a sötét búzasörök azonban egész szépen teljesítenek.

Ez a rövid kis írás nyilván nem tárta fel teljesen a sörök sötét oldalát, de talán kedvet csinált fogyasztásukhoz azoknak is, akik eddig nem is próbálkoztak közelebbről megismerkedni velük.

 

 Twitter megosztás Google+ megosztás

Mert ez műanyag

2019. október 15. kedd
Nagyjából ötvenéves múltra tekint vissza a polietilén-tereftalát (PET) palack, a környezetvédők egyik legnagyobb ellensége.

TOP 10 – sörgyártó ország

2019. szeptember 9. hétfő
A sör divatba jött ez kétségtelen. Egyszerű lenne ezt a kézműves sörforradalomra fogni, mert a trendeket persze ők alakítják.

Amerikai Craft Köztársaság

2019. július 29. hétfő
Nincs mese, az Egyesült Államokban 2019-re a kis sörfőzdék száma meghaladta a hétezret, de mennyiségben azért a nagyok vezetnek.

Pink IPA – csak nőknek

2019. július 1. hétfő
A BrewDog pert vesztett egy férfivel szemben, aki perre vitte a skandallumot, hogy nem szolgálták ki a lányos sörrel.