Hogy működik a Beerbox?

Válaszd ki weboldalunkon a hozzád legközelebb eső Beerbox Pontot és nézd meg annak kínálatát. Majd vásárold meg személyesen a kiválasztott boltban az előre kiszemelt kisüzemi söröket, a legalacsonyabb piaci áron.
A Beerbox nem egy webshop, a weboldalon információt kaphatsz arról, hogy hol, milyen sört, mennyiért kaphatsz meg.


blog


Száz hidat, ezer sört!

2019. március 27. szerda
A lengyel sörfőzés egyik legizgalmasabb craft sörfőzdéje a száz hídról elnevezett wroclawi Stu Mostów.

A rendszerváltozás után is még évekig kellett várni, hogy az addig szégyenszemre a sörfogyasztás és a sörfőzés ranglistáin is a csak a sor végén kullogó lengyeleknél is bekövetkezzék a változás. Azóta azonban sok víz lefolyt az Oderán és ma negyvenmillió hektolitrrel ott vannak a negyedik helyen és sörfogyasztásban –  a legfrisebb adatok szerint – csak a csehek előzik meg őket.

Wroclaw – avagy Breslau vagy Boroszló – első modernkori sörfőzdéje a Spíz 1995-ben nyílt, de az utóbbi évek hatalmas fellendülést hoztak a város sörfőzésében. Ma már jónéhány sörfőzde – Profesja, Spíz, Stu Mostów, Prost, Złoty Pies, Doctor Brew – gondoskodik arról, hogy a boroszlóiak saját söreikkel is enyhíthessék szomjukat.

A Stu Mostów 2014-ben kezdte meg működését és nagyon rövid időn belül komoly rangot vívott ki magának a lengyel kraftosok körében. Két márkájuk is van: az egyik a WRCLW, a másik a Salamander. Előbbibe egy pils, egy rozsör, egy zabsör és egy barna búzasör tartozik. A Salamander választékában is hasonlóan izgalmas a választék, de itt – méltóan a kraft névhez – a megbítható ale-k mellett olyan különlegességek találhatók, mint egy forradalmi Wheat Porter, az ütős Black IPA, vagy a bevezetőben említett Cream Stout.

A  Salamander AIPA, a Salamander Black IPA és a Salamander Milkshake IPA sörök a Stu Mostów sörfőzdétől most megvásárolhatók a Beerbox pontokon.Twitter megosztás Google+ megosztás

Ömlés, rázás nélkül

2019. november 10. vasárnap
Melyik sörisszával nem fordult még elő, hogy a kinyitott a sörből lávaszerűen tört elő a sör habja?

Mert ez műanyag

2019. október 15. kedd
Nagyjából ötvenéves múltra tekint vissza a polietilén-tereftalát (PET) palack, a környezetvédők egyik legnagyobb ellensége.

A sör sötét oldala

2019. szeptember 16. hétfő
Úgy tűnik, hogy csak kevés sörivó merészkedik közelebbről is megismerni a sötét sörök változatos és izgalmas világát.

TOP 10 – sörgyártó ország

2019. szeptember 9. hétfő
A sör divatba jött ez kétségtelen. Egyszerű lenne ezt a kézműves sörforradalomra fogni, mert a trendeket persze ők alakítják.