blog


Sörinfúzió

2018. december 22. szombat
Nagy kérdés, hogy az infúziós sör tényleg megváltoztat mindent, vagy csak pillanatnyi hóbortként fogunk emlékezni rá?

A dolog lényege, hogy egy speciális eszközt megtöltünk azokkal a hozzávalókkal, melyekkel szerintünk a sör nem csak, hogy jobb lesz, de egyenesen újjászületik. A dolog forradalmi változásokat hozhatna, hiszen mindenki ízlésének köszönhető sört készíthetne vele. A módszer némileg hasonló a „komlóágyúhoz” – csak itt nem feltétlen a komló a sör fűszere.

Az eljárás nem bonyolult, inkább az „ízesítők” és a sör kölcsönreakciója kérdéses.

A fényképen látható üvegtartályt megtöltjük az „ízesítő mix”-szel , majd az edényt lezárjuk és a söröshordóból érkező sörvezetéket megszakítva, bekötjük a hordó és a csapoló berendezés közé helye. A zárt berendezésen átnyomott sör íze teljesen megváltozik az eljárás során.

Ez természetes is. Legfeljebb azt sajnálhatjuk, hogy a berendezés egyelőre nem terjedt el, hiszen egyelőre a végeredmény még kétséges. Így aztán még a legizgatottabb „beergeekek” is várhatnak arra hogy lesznek-e őrült tudósok, akik kifejlesztik a tutit és akkor nem lesz mese: mindenki olyan sör csinál majd magának, amilyenre vágyik!Twitter megosztás Google+ megosztás

Száz hidat, ezer sört!

2019. március 27. szerda
A lengyel sörfőzés egyik legizgalmasabb craft sörfőzdéje a száz hídról elnevezett wroclawi Stu Mostów.

Német craft a Beerboxban

2019. március 22. péntek
Tény, hogy a német sörfőzőket késve érintette meg a sörforradalom szele, de tempósan igyekeznek behozni a lemaradásukat.

Nyulak a Beerboxban

2019. március 13. szerda
A Beerbox választékát a cseh és német sörök mellett magyar kraft sörökkel is folyamatosan bővítik. A cikk az egyik legígéretesebbet hazai főzdét, a Fehér Nyulat mutatja be.

Sörnyitó az egész világ

2019. január 3. csütörtök
Gondolta volna, hogy a sör üvegbe töltésének legnehezebben megoldható problémája a sörösüveg megbízható lezárása bizonyult?