Hogy működik a Beerbox?

Válaszd ki weboldalunkon a hozzád legközelebb eső Beerbox Pontot és nézd meg annak kínálatát. Majd vásárold meg személyesen a kiválasztott boltban az előre kiszemelt kisüzemi söröket, a legalacsonyabb piaci áron.
A Beerbox nem egy webshop, a weboldalon információt kaphatsz arról, hogy hol, milyen sört, mennyiért kaphatsz meg.


blog


Sör-e az alkoholmentes?

2018. december 7. péntek
Bármilyen meglepő, de dinamikusan nő az alkoholmentes sörök fogyasztása Magyarországon, annak ellenére, hogy sok sörivó nem is tartja sörnek.

Az alkoholmentes sörök kifejlesztése mögötti gondolkodás elsősorban az egészséges életmód és a motorizált világ hatásait tükrözik. Miért isznak emberek egy, a normál sörtől látszólag megkülönböztethetetlen italt, aminek az alkoholtartalma legfeljebb fél százalék? Talán, mert ez lehetővé teszi, hogy ivás után szabályszerűen vezethessenek autót: vagy talán azért, mert elhiszik, hogy ez a termék úgy foglalja magába a sör értékeit, hogy közben nem okoz mámort?

Szóval az alkoholmentes sör népszerűsége meglepő. Eddig a köztudatban az terjedt el, hogy aki nem szereti a sört,az eleve elutasítja annak alkoholmentes változatát is, aki pedig szereti, képtelen a sörszerűséget az alkoholmentes sör ízében és zamatában felfedezni. Igaz kétségtelen, hogy a gyártási eljárások rafináltabbá válásával és a hozzáadott ízesítőkkel az alkoholmentes sör egyre inkább kezd sörszerű lenni.

Az alkoholmentes sör előállítható úgy, hogy korlátozzák az erjesztésben az alkoholképződést, vagy pedig úgy, hogy kihajtják az alkoholt egy normális sörből. Az első esetben az élesztőt az erjedő keverékből aránylag korán eltávolítaható aránylag korán, vagy a sörlé cukortartalmának kell sokkal kevésbé erjeszthetőnek lennie.

Amennyiben egy normális sörből vonjuk ki az alkoholt, akkor ennek révén a kívánatos ízanyagok is elvesznek az italból. Ha nem engedik, hogy az erjedést teljesen végbe menjen, akkor éppen azok az aromaanyagok nem fejlődnek ki, amelyek a sör kellemes ízét adnák, míg a malátából származó nemkívánatos komponenseket nem lehet eltávolítani.

Ha még azt is hozzávesszük, hogy az alkohol – jellegzetes íze mellett – is hatással van a sör más komponenseinek ízére, nyilvánvalóvá válik, hogy miért más az alkoholmentes, viszont nem magyarázza meg az ilyen termékek népszerűségét. Hacsak nem fordítjuk meg a dolgot és az alkoholmentes sörre nem úgy tekintünk, mint valami placebora, hanem úgy, mint egy szénsavas üdítőre, melyet végre nem édesítenek agyon mindeféle cukrokkal illetve édesítőszerekkel.Twitter megosztás Google+ megosztás

Ömlés, rázás nélkül

2019. november 10. vasárnap
Melyik sörisszával nem fordult még elő, hogy a kinyitott a sörből lávaszerűen tört elő a sör habja?

Mert ez műanyag

2019. október 15. kedd
Nagyjából ötvenéves múltra tekint vissza a polietilén-tereftalát (PET) palack, a környezetvédők egyik legnagyobb ellensége.

A sör sötét oldala

2019. szeptember 16. hétfő
Úgy tűnik, hogy csak kevés sörivó merészkedik közelebbről is megismerni a sötét sörök változatos és izgalmas világát.

TOP 10 – sörgyártó ország

2019. szeptember 9. hétfő
A sör divatba jött ez kétségtelen. Egyszerű lenne ezt a kézműves sörforradalomra fogni, mert a trendeket persze ők alakítják.