Hogy működik a Beerbox?

Válaszd ki weboldalunkon a hozzád legközelebb eső Beerbox Pontot és nézd meg annak kínálatát. Majd vásárold meg személyesen a kiválasztott boltban az előre kiszemelt kisüzemi söröket, a legalacsonyabb piaci áron.
A Beerbox nem egy webshop, a weboldalon információt kaphatsz arról, hogy hol, milyen sört, mennyiért kaphatsz meg.


blog


Pink IPA – csak nőknek

2019. július 1. hétfő
A BrewDog pert vesztett egy férfivel szemben, aki perre vitte a skandallumot, hogy nem szolgálták ki a lányos sörrel.

Tavaly a nemzetközi nőnap előtt a Brewdog egy különleges, csajos sört dobott a piacra Pink IPA néven. A cég ezzel arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy az Egyesült Királyságban – de szerte a világban is – a nők jóval kevesebb bérért dolgoznak, mint a férfiak. A szatirikusan „Beer for Girls” szlogennel hirdetett Pink IPA, valójában a nevezetes Punk IPA átcímkézve, amit a kampány alatt csak nőknek szolgáltak fel a brit kocsmákban.

Az egy hónapos kampány ideje alatt a BrewDog a Punk és a Pink IPA bevételeinek húsz százalékát különböző a női egyenjogúságért harcoló szervezeteknek ajánlotta fel. A Pink IPA-ért – a jellemzően öt-hat fontos Punk IPA ár helyett – az azt fogyasztó nőknek mindössze négy fontott kellett fizetni.

Amikor egy férfi Cardiffban Pink IPA-t szeretett volna rendelni egy bárban, a csapos nem adott neki, hanem az eredeti Punk IPA-t kínálta neki öt fontos áron. A vendég azonban tiltakozott a hátrányos megkülönböztetés ellen és peres eljárást helyezett kilátásba, amennyiben nem kap Pink IPA-t a nőknek ajánlott árért. A csapos miután a szakállas vendég kijelentette, hogy ő nő, végül is kiszolgálta az áhított sörrel.

A férfi ennek ellenére bírósághoz fordult. Több mint egy év után megszületett a bírósági határozat, amely a férfinek  ezer font kártérítést ítélt meg a „hátrányos megkülönböztetés és a 2010-es egyenlőségi törvény megsértése” miatt. A happy end azonban nem maradt el. A  felperes Thomas Bower ugyanis a kártérítési összeget  felajánlotta a „Young Women Trust”-nek, amelynek célja, hogy segítse a nőket férfiakéhoz hasonló bér megszerzésében.

 

Fotó: BrewDogTwitter megosztás Google+ megosztás

Hibrid sörök

2019. december 18. szerda
A legtöbb sört egyszerű besorolni a két nagy csoportba, az ászok és az ale sörök közé. De mi a helyzet azokkal, melyek kitágítják a két kategória határait?

Fesd feketére!

2019. december 10. kedd
A magyar nyelv a sötét sörökre a „barna sör” kifejezést használja és tökéletesen igaza van, hiszen hagyományos malátákkal a fekete szín elérhetetlen.

A sörök királya

2019. november 28. csütörtök
A sörök királya kitüntető cím az árpaborokat illeti, amik modern kori története 1872, a Bass No.1-megjelenésével kezdődött.

Ömlés, rázás nélkül

2019. november 10. vasárnap
Melyik sörisszával nem fordult még elő, hogy a kinyitott a sörből lávaszerűen tört elő a sör habja?