Hogy működik a Beerbox?

Válaszd ki weboldalunkon a hozzád legközelebb eső Beerbox Pontot és nézd meg annak kínálatát. Majd vásárold meg személyesen a kiválasztott boltban az előre kiszemelt kisüzemi söröket, a legalacsonyabb piaci áron.
A Beerbox nem egy webshop, a weboldalon információt kaphatsz arról, hogy hol, milyen sört, mennyiért kaphatsz meg.


blog


Nyulak a Beerboxban

2019. március 13. szerda
A Beerbox választékát a cseh és német sörök mellett magyar kraft sörökkel is folyamatosan bővítik. A cikk az egyik legígéretesebbet hazai főzdét, a Fehér Nyulat mutatja be.

A mi Fehér Nyulunk eredetileg Kísérleti Nyúlként kezdte pályafutását, de szerencsére váltottak, mert az állatkísérletekhez nem szívesen asszisztál az ember, azt meg különösen nehezen viseli, ha maga válik alanyává a kísérleteknek – azaz rajta próbálják ki egy-egy főzet hatásait. Azonban a Soroksári úton elég hamar véget vetettek az effajta kísérleteknek és rövid idő alatt rátaláltak a helyes irányra. Ahogy maguk is hangsúlyozzák, csak olyan sört adnak ki a kezükből, ami a legkényesebb igényeket – azaz a sajátjukat – is kielégíti. Figyelemreméltó önbizalom.

Pedig a hazai kraft rajongók kegyeit nehéz elnyerni, hiszen igencsak el van kényeztetve, hiszen az utóbbi években indult főzdék és gerillafőzők már ezen a pályán szálltak „ringbe” és még a klasszikus – eredetileg csak lágerben utazó – kisüzemek többsége is főz valamilyen modern, trendi típust. Ha mást nem, hát valami gyümölcsöset.

Gyümölcsös akad a Fehér Nyúlnál is. A skót Fyne Ales sörfőzdével együtt készített, Cranachan névre hallgató málnás black IPA, azonban meghazudtolva minden gyümölcssörös közhelyet, nemcsak fekete, de keserűsége 65 IBU, karcos és az ereje is rendben van. Természetesen főznek kraftos sztenderdeket is IPA-t, APA-t, stoutot és van egy izgalmas RAFA névre hallgató savanyított IPA is a kínálatban. Ez a sour kedvelőknek szerezhet kellemes perceket. E sorok írójának azonban a Szikra a kedvence, ami egy APA a kávé és a tonik ízével megbolondítva – telitalálat!

 

Fotó: Fehér Nyúl Brewing FB

 

 

 

 Twitter megosztás Google+ megosztás

Hibrid sörök

2019. december 18. szerda
A legtöbb sört egyszerű besorolni a két nagy csoportba, az ászok és az ale sörök közé. De mi a helyzet azokkal, melyek kitágítják a két kategória határait?

Fesd feketére!

2019. december 10. kedd
A magyar nyelv a sötét sörökre a „barna sör” kifejezést használja és tökéletesen igaza van, hiszen hagyományos malátákkal a fekete szín elérhetetlen.

A sörök királya

2019. november 28. csütörtök
A sörök királya kitüntető cím az árpaborokat illeti, amik modern kori története 1872, a Bass No.1-megjelenésével kezdődött.

Ömlés, rázás nélkül

2019. november 10. vasárnap
Melyik sörisszával nem fordult még elő, hogy a kinyitott a sörből lávaszerűen tört elő a sör habja?