blog


Nyulak a Beerboxban

2019. március 13. szerda
A Beerbox választékát a cseh és német sörök mellett magyar kraft sörökkel is folyamatosan bővítik. A cikk az egyik legígéretesebbet hazai főzdét, a Fehér Nyulat mutatja be.

A mi Fehér Nyulunk eredetileg Kísérleti Nyúlként kezdte pályafutását, de szerencsére váltottak, mert az állatkísérletekhez nem szívesen asszisztál az ember, azt meg különösen nehezen viseli, ha maga válik alanyává a kísérleteknek – azaz rajta próbálják ki egy-egy főzet hatásait. Azonban a Soroksári úton elég hamar véget vetettek az effajta kísérleteknek és rövid idő alatt rátaláltak a helyes irányra. Ahogy maguk is hangsúlyozzák, csak olyan sört adnak ki a kezükből, ami a legkényesebb igényeket – azaz a sajátjukat – is kielégíti. Figyelemreméltó önbizalom.

Pedig a hazai kraft rajongók kegyeit nehéz elnyerni, hiszen igencsak el van kényeztetve, hiszen az utóbbi években indult főzdék és gerillafőzők már ezen a pályán szálltak „ringbe” és még a klasszikus – eredetileg csak lágerben utazó – kisüzemek többsége is főz valamilyen modern, trendi típust. Ha mást nem, hát valami gyümölcsöset.

Gyümölcsös akad a Fehér Nyúlnál is. A skót Fyne Ales sörfőzdével együtt készített, Cranachan névre hallgató málnás black IPA, azonban meghazudtolva minden gyümölcssörös közhelyet, nemcsak fekete, de keserűsége 65 IBU, karcos és az ereje is rendben van. Természetesen főznek kraftos sztenderdeket is IPA-t, APA-t, stoutot és van egy izgalmas RAFA névre hallgató savanyított IPA is a kínálatban. Ez a sour kedvelőknek szerezhet kellemes perceket. E sorok írójának azonban a Szikra a kedvence, ami egy APA a kávé és a tonik ízével megbolondítva – telitalálat!

 

Fotó: Fehér Nyúl Brewing FB

 

 

 

 Twitter megosztás Google+ megosztás

Száz hidat, ezer sört!

2019. március 27. szerda
A lengyel sörfőzés egyik legizgalmasabb craft sörfőzdéje a száz hídról elnevezett wroclawi Stu Mostów.

Német craft a Beerboxban

2019. március 22. péntek
Tény, hogy a német sörfőzőket késve érintette meg a sörforradalom szele, de tempósan igyekeznek behozni a lemaradásukat.

Sörnyitó az egész világ

2019. január 3. csütörtök
Gondolta volna, hogy a sör üvegbe töltésének legnehezebben megoldható problémája a sörösüveg megbízható lezárása bizonyult?

A sörforradalom gerillái

2019. január 2. szerda
Sörfőző, sörfőzde nélkül, azaz eredetileg „gypsy-brewer”. Ez azonban nem igazán píszí, ezért itthon a „gerilla-főző” terjedt el helyette.