Hogy működik a Beerbox?

Válaszd ki weboldalunkon a hozzád legközelebb eső Beerbox Pontot és nézd meg annak kínálatát. Majd vásárold meg személyesen a kiválasztott boltban az előre kiszemelt kisüzemi söröket, a legalacsonyabb piaci áron.
A Beerbox nem egy webshop, a weboldalon információt kaphatsz arról, hogy hol, milyen sört, mennyiért kaphatsz meg.


blog


Milkshake IPA

2019. június 23. vasárnap
Amikor annak idején létrehozták a BJCP sörbírálati rendszert nem gondoltak ilyen ütemű fejlődésre, külösen nem az IPA színváltozásaira.

A valóság még a legvérmesebb sörforradalmárok reményeit is felülmúlta. Ki gondolta volna az első IPA sikerek idején a kilencvenes években, hogy a sörök olyan elképesztő sokfélesége fog piacra kerülni, hogy még a szakemberek számára is nehezen követhető.

Kétségtelen, hogy a legdinamikusabban az IPA sörcsalád fejlődik. Manapság már nem csak a felhasznált komlók, illetve azok száma és kombinációik változatossága, hanem a sörfőzéshez a megszokott alapanyagok mellett megjelenő újdonságok is újabb izgalmas sörtípusokban öltenek formát.

Az IPA sörcsalád egyik ilyen izgalmas és hamar népszerűvé lett tagja a Milkshake IPA. A furcsa ellentmondás, hogy míg az IPA jellemzően túltolt aromás vagy keserű komlókról nevezetes, a Milkshake mely alapvetően laktózzal vagy más nem fermentálható cukrokkal, nem ritkán gyümölcsökkel, vagy vaníliával és zabbal készül többnyire enged az édes ízek nyomásának, annak ellenére, hogy nem hiányoznak belőle a többnyire amerikai komlók.

Az első változatot az Omnipollo svéd sörfőzdének tulajdonítják, de azóta sörfőzdék sokasága vette fel a repertoárjába. A pennsylvaniai Tired Hands – az Omnipollos srácokkal összeállva – készítette el az Extra Vanilla-t, amit zabbal és laktózcukorral, Mosaic és Citra komlókkal főznek és madagaszkári vanília babbal erjesztik.

Itt lenne az ideje kiugrani az Egyesült Államok keleti partjára egy jót sörözni!Twitter megosztás Google+ megosztás

Hibrid sörök

2019. december 18. szerda
A legtöbb sört egyszerű besorolni a két nagy csoportba, az ászok és az ale sörök közé. De mi a helyzet azokkal, melyek kitágítják a két kategória határait?

Fesd feketére!

2019. december 10. kedd
A magyar nyelv a sötét sörökre a „barna sör” kifejezést használja és tökéletesen igaza van, hiszen hagyományos malátákkal a fekete szín elérhetetlen.

A sörök királya

2019. november 28. csütörtök
A sörök királya kitüntető cím az árpaborokat illeti, amik modern kori története 1872, a Bass No.1-megjelenésével kezdődött.

Ömlés, rázás nélkül

2019. november 10. vasárnap
Melyik sörisszával nem fordult még elő, hogy a kinyitott a sörből lávaszerűen tört elő a sör habja?