Hogy működik a Beerbox?

Válaszd ki weboldalunkon a hozzád legközelebb eső Beerbox Pontot és nézd meg annak kínálatát. Majd vásárold meg személyesen a kiválasztott boltban az előre kiszemelt kisüzemi söröket, a legalacsonyabb piaci áron.
A Beerbox nem egy webshop, a weboldalon információt kaphatsz arról, hogy hol, milyen sört, mennyiért kaphatsz meg.


blog


Mert ez műanyag

2019. október 15. kedd
Nagyjából ötvenéves múltra tekint vissza a polietilén-tereftalát (PET) palack, a környezetvédők egyik legnagyobb ellensége.

Ha megoldanák az újrahasznosítását, talán nem is lenne kifogásunk ellen, bár a sör „csomagolására” akkor sem ajánlanánk. Méghozzá azért, mert nem véletlenül merült fel a nagy kérdés, hogy valóban okoz-e változást a sör ízében, ha műanyag palackba fejtik, vagy ez csak ideológiai kérdés, amit a tradicionális sörfogyasztók tartanak fontosnak.

Az tény, hogy a söripar sokáig ellenállt a kísértésnek, hogy a PET-palackot alkalmazza, de a gazdaságosság szempontjai úgy látszik felülírták, az esztétikai mellett minőségromlási problémákat is felvető kiszerelés alkalmazásáról vallott nézeteket. A helyzet ugyanis az, hogy míg az üveg szinte tökéletes védelmet jelent az oxigén és a széndioxid elillanása ellen, a sokkal porózusabb műanyagról ez már nem mondható el.

Nem csak arról van szó, hogy a szén-dioxid a PET-palack falán át nagyon lassan ugyan, de elszivárog, ami miatt hamarabb romlik a minőség és lerövidül a szavatossági idő, hanem arról is, hogy a műanyag tele van olyan vegyi anyagokkal, amelyek beleoldódva a sörbe megváltoztathatják annak ízét, sőt szélsőséges esetben, akár mérgezők is lehetnek.

Természetesen erre is van megoldás. A PET-palack belső palástját, egy a széndioxid szökését gátló vékony műanyag „filmmel” vonják be és így már a PET-palack is alkalmassá válik a sör tárolására. Viszont probléma, hogy az ilyen palackok újrahasznosítása még több nehézségbe ütközik, mint az eddigi PET-palackoké, melyek környezeti károkozásáról mostanában egyre több aggasztó hír lát napvilágot.

Így aztán azt kell sörivóként mondanunk, hogy a műanyag flaskákat legfeljebb akkor tartjuk elfogadhatónak, ha abban a sörözőből otthoni fogyasztásra vinnénk haza csapolt sört, de ebben az esetben a tartalmat ajánlatos sürgősen elfogyasztani.

 Twitter megosztás Google+ megosztás

Hordóérlelt sörök

2020. február 4. kedd
Bayreuth-i Maisel sörfőzdében egy erre a célra épített, huszonöt hektoliteres főzőházban készülnek, a cég craft sörei.

Biosör

2020. február 2. vasárnap
1516-ban nem ismerték az élesztőt, nem tudtak az aszkorbinsavról, nem hallottak a kukoricadaráról, sőt a rizsről sem.

Hibrid sörök

2019. december 18. szerda
A legtöbb sört egyszerű besorolni a két nagy csoportba, az ászok és az ale sörök közé. De mi a helyzet azokkal, melyek kitágítják a két kategória határait?

Fesd feketére!

2019. december 10. kedd
A magyar nyelv a sötét sörökre a „barna sör” kifejezést használja és tökéletesen igaza van, hiszen hagyományos malátákkal a fekete szín elérhetetlen.