Hogy működik a Beerbox?

Válaszd ki weboldalunkon a hozzád legközelebb eső Beerbox Pontot és nézd meg annak kínálatát. Majd vásárold meg személyesen a kiválasztott boltban az előre kiszemelt kisüzemi söröket, a legalacsonyabb piaci áron.
A Beerbox nem egy webshop, a weboldalon információt kaphatsz arról, hogy hol, milyen sört, mennyiért kaphatsz meg.


blog


Fesd feketére!

2019. december 10. kedd
A magyar nyelv a sötét sörökre a „barna sör” kifejezést használja és tökéletesen igaza van, hiszen hagyományos malátákkal a fekete szín elérhetetlen.

Nem véletlen tehát, hogy a barna sörök színével elégedetlen sörfőzők, különféle adalékokkal tovább sötétitik a barna söröket. A leggyarabban használt feketítő anyagok a festőmaláta, a pörkölt árpa és a cukorkulőr. Barna sört természetesn elő lehet állítani világos sörből is, kizárólag színezőanyagok segítségével is. 

Érdekesség, hogy a festőmalátával világos sörből készített barna sörök íze inkább a világos sörökére emlékeztet és hogy habja is fehér marad, míg a pörkölt malátával főzött sörök esetében a hab is kap egy enyhe, barna árnyalatot.

A sötét sörtípusok felsorolása egészen impozáns. Brit porter, stout, imperial stout, német Schwarzbier, a sötét bak- és duplabaksör, valamint a skandináv és balti országok balti portere és az amerikai eredetű black IPA is erre a listára kívánkozik. Ezek főzéséhez, változó mennyiségben, csokládémalátát is használnak, A legtöbbet talán a balti porterhez, amit igen erős kakaós karakter jellemez.

A sötétre pörkölt maláta azonban költséges mulatság, ezért nagy megkönnyebbülés fogadta 1817-ben Daniel Wheeler újítását a festőmalátát. A Black Patent Malt rövid idő alatt igen népszerű lett a sörfőzők körében, hiszen így olcsóbb maláták felhasználásával létrehozhatták a sör gerincét, majd a színét fekete malátával módosíthatták.

A fekete sörök népszerúsége azóta is töretlen az ínyenc sörivók körében, mivel az ilyen sörök általában testesebbek, mélyebb és összetettebb aromákkal rendelkeznek, amelyek elsősorban a malátaból származnak. Ezzel szemben a világos, könnyebb söröket olyan ízek jellemzik, amelyekben a komló dominál frissítő keserűségével.

 Twitter megosztás Google+ megosztás

Hordóérlelt sörök

2020. február 4. kedd
Bayreuth-i Maisel sörfőzdében egy erre a célra épített, huszonöt hektoliteres főzőházban készülnek, a cég craft sörei.

Biosör

2020. február 2. vasárnap
1516-ban nem ismerték az élesztőt, nem tudtak az aszkorbinsavról, nem hallottak a kukoricadaráról, sőt a rizsről sem.

Hibrid sörök

2019. december 18. szerda
A legtöbb sört egyszerű besorolni a két nagy csoportba, az ászok és az ale sörök közé. De mi a helyzet azokkal, melyek kitágítják a két kategória határait?

A sörök királya

2019. november 28. csütörtök
A sörök királya kitüntető cím az árpaborokat illeti, amik modern kori története 1872, a Bass No.1-megjelenésével kezdődött.