Hogy működik a Beerbox?

Válaszd ki weboldalunkon a hozzád legközelebb eső Beerbox Pontot és nézd meg annak kínálatát. Majd vásárold meg személyesen a kiválasztott boltban az előre kiszemelt kisüzemi söröket, a legalacsonyabb piaci áron.
A Beerbox nem egy webshop, a weboldalon információt kaphatsz arról, hogy hol, milyen sört, mennyiért kaphatsz meg.


blog


A söröspoharakról

2018. december 11. kedd
Az üvegből, pláne dobozból sört inni legfeljebb kényszerhelyzetben bocsánatos bűn. A sör élvezetének ugyanis – akárcsak a bornál – fontos része, a látvány.

Ahány sör, annyi pohár – állapíthatjuk meg, ha olyan sörözőben isszuk a folyékony kenyeret, ahol több féle sör is kapható. Kérdés persze, hogy a csinos poharaknak és korsóknak az esztétikus megjelenésen, a vonzó tálaláson kívül van-e szerepe abban, hogy mennyire ízlik a sör? A habkorona magassága, tartóssága, az ital színe, a pohárban gyöngyözve felszálló buborékok, az ürülő korsó falára tapadó sörgyűrűk, mind-mind árulkodnak a sör minőségéről.

Ha üvegből isszuk a sört, a látvány mellett nem élvezhetjük igazán a sör illatát sem, és az ízérzet is másképp jelentkezik, mintha elegáns pohárból kortyolgatnánk azt. Nem vitatva, hogy az üvegből ivás is rendelkezik egy diákcsínyes, vagy éppenséggel a „megszomjaztam munka közben” kétkezimunkás-fílinggel, állítjuk, hogy poharazni sokkal élvezetesebb. Ehhez persze a sörnek is kell kvalitásokkal rendelkezni – mert bizony a legszebb dizájnpohár sem képes feledtetni a sör silányságát!

A jó sör azonban megérdemli az megfelelő poharat! Nem kell persze bedőlni a marketing diktálta blöfföknek, a legtöbb sör nem igényli a boros vagy konyakos kelyhek világát idéző, extrém belga sörökhöz ajánlott pohárcsodákat. Bár kétségtelen több sörnek is van ajánlott pohara, ezek alakját elsősorban a fogyasztási hely szelleme, és a márkát vonzóvá tenni kívánó szándék határozza meg.Twitter megosztás Google+ megosztás

Pink IPA – csak nőknek

2019. július 1. hétfő
A BrewDog pert vesztett egy férfivel szemben, aki perre vitte a skandallumot, hogy nem szolgálták ki a lányos sörrel.

Milkshake IPA

2019. június 23. vasárnap
Amikor annak idején létrehozták a BJCP sörbírálati rendszert nem gondoltak ilyen ütemű fejlődésre, külösen nem az IPA színváltozásaira.

Száz hidat, ezer sört!

2019. március 27. szerda
A lengyel sörfőzés egyik legizgalmasabb craft sörfőzdéje a száz hídról elnevezett wroclawi Stu Mostów.

Német craft a Beerboxban

2019. március 22. péntek
Tény, hogy a német sörfőzőket késve érintette meg a sörforradalom szele, de tempósan igyekeznek behozni a lemaradásukat.