Hogy működik a Beerbox?

Válaszd ki weboldalunkon a hozzád legközelebb eső Beerbox Pontot és nézd meg annak kínálatát. Majd vásárold meg személyesen a kiválasztott boltban az előre kiszemelt kisüzemi söröket, a legalacsonyabb piaci áron.
A Beerbox nem egy webshop, a weboldalon információt kaphatsz arról, hogy hol, milyen sört, mennyiért kaphatsz meg.


blog


A sörök királya

2019. november 28. csütörtök
A sörök királya kitüntető cím az árpaborokat illeti, amik modern kori története 1872, a Bass No.1-megjelenésével kezdődött.

A Barley Wine – vagy ahogy az amerikai sörfőzők írják Barleywine – természetesen nem bor. Az első modern kori sör, ami a Barley Wine nevet viselte, a Burton on Trent-i Bass sörfőzdéből került ki az 1870-es évek elején. Az akkori időkre nem volt jellemző, hogy egy sör erőssége a borokéval vetélkedjen, márpedig a Bass No.1 alkoholtartalma kilenc százalék volt.

Ezért is kapta az árpabor nevet, holott természetesen nem borról van szó. Sokáig a Barley Wine nem egy meghatározott sörtípus volt, hanem egy-egy sörfőzde a legerősebb, legsűrűbb, legtestesebb, legmagasabb alkoholtartalmú sörét nevezte – már-már marketing ízűen – árpabornak. Ezeknek a söröknek 8-12 százalékos alkoholtartalmat  kellett felmutatni.

A sörök általános jellemzője, hogy nem viselik jól az öregedést, viszont az ilyen magas alkoholtartalmú, rengeteg malátával és bőségesen adagolt komlóval készült sörök révén a Barleywine rendkívül összetett sörré válik és megfelelően lepalackozva, vagy hordóban érlelve – hasonlóan a kvalitásos borokhoz – a múló idő kifejezetten használ szépségüknek és összetettségüknek.Twitter megosztás Google+ megosztás

Hordóérlelt sörök

2020. február 4. kedd
Bayreuth-i Maisel sörfőzdében egy erre a célra épített, huszonöt hektoliteres főzőházban készülnek, a cég craft sörei.

Biosör

2020. február 2. vasárnap
1516-ban nem ismerték az élesztőt, nem tudtak az aszkorbinsavról, nem hallottak a kukoricadaráról, sőt a rizsről sem.

Hibrid sörök

2019. december 18. szerda
A legtöbb sört egyszerű besorolni a két nagy csoportba, az ászok és az ale sörök közé. De mi a helyzet azokkal, melyek kitágítják a két kategória határait?

Fesd feketére!

2019. december 10. kedd
A magyar nyelv a sötét sörökre a „barna sör” kifejezést használja és tökéletesen igaza van, hiszen hagyományos malátákkal a fekete szín elérhetetlen.