Hogy működik a Beerbox?

Válaszd ki weboldalunkon a hozzád legközelebb eső Beerbox Pontot és nézd meg annak kínálatát. Majd vásárold meg személyesen a kiválasztott boltban az előre kiszemelt kisüzemi söröket, a legalacsonyabb piaci áron.
A Beerbox nem egy webshop, a weboldalon információt kaphatsz arról, hogy hol, milyen sört, mennyiért kaphatsz meg.


blog


A sörforradalom gerillái

2019. január 2. szerda
Sörfőző, sörfőzde nélkül, azaz eredetileg „gypsy-brewer”. Ez azonban nem igazán píszí, ezért itthon a „gerilla-főző” terjedt el helyette.

Vándor, kakukk, cigány, gerilla, nomád, kliens – ezekkel a jelzőkkel azokat a sörfőzőket illetjük, akik nem rendelkeznek saját főzdével, hanem működő üzemekben bérlik a berendezést és főzik meg receptjeiket. Sőt! Alkalmasint még a receptet is vásárolják.

A gerillákról megoszlanak a vélemények. Kritikusaik sem a söreik ellen szoktak kifogást emelni, hanem azt nehezményezik, hogy mivel csak a bérleti díjat fizetik, azaz nem fektetnek be tőkét, nem járulnak hozzá a sörfőzdei infrastruktúra fejlesztéséhez, viszont használják azt.

Vannak sörfőzdék, amik viszont számolnak velük és eleve „túltervezik” a kapacitásukat, hogy berendezéseiket, a saját termékeik főzése mellett, bérbe is tudják adni. Ezzel lehetőséget teremtenek azok számára is, hogy belekóstoljanak a sörfőzés örömébe, akik nem rendelkeznek elegendő tőkével egy sörfőzde beindításához.

A „gerilla-főzők” között akad mindenféle. Olyan, aki csak egyszer-egyszer próbálkozik, olyan, aki hűséges egy-egy sörfőzdéhez és olyan is aki igazi „vándor-sörfőző” módjára, minden receptjét másutt főzeti le. Mivel az anyagi kockázat – beruházás híján – sokkal kisebb könnyebben lehetnek kísérletezők, hiszen alkalmanként jellemzően 200-2000 liter sör készül.

A kockázat mindössze „csak” ennek az ára. Ha sikerül a sör és eredményes az értékesítés, lehet továbblépni és talán egyszer a távolabbi jövőben akár saját sörfőzdét is építeni. Ha nem, akkor viszont csak a bérleti díjat bukja el a vállalkozó. Ezzel szemben a sörfőzde tulajdonos kénytelen folyamatosan termelni, alkalmasint újabb és újabb innovációba befektetni, ha szeretné, hogy a befektetett tőke egyszer majd valóban hasznot termeljen.Twitter megosztás Google+ megosztás

Mert ez műanyag

2019. október 15. kedd
Nagyjából ötvenéves múltra tekint vissza a polietilén-tereftalát (PET) palack, a környezetvédők egyik legnagyobb ellensége.

A sör sötét oldala

2019. szeptember 16. hétfő
Úgy tűnik, hogy csak kevés sörivó merészkedik közelebbről is megismerni a sötét sörök változatos és izgalmas világát.

TOP 10 – sörgyártó ország

2019. szeptember 9. hétfő
A sör divatba jött ez kétségtelen. Egyszerű lenne ezt a kézműves sörforradalomra fogni, mert a trendeket persze ők alakítják.

Amerikai Craft Köztársaság

2019. július 29. hétfő
Nincs mese, az Egyesült Államokban 2019-re a kis sörfőzdék száma meghaladta a hétezret, de mennyiségben azért a nagyok vezetnek.