Hogy működik a Beerbox?

Válaszd ki weboldalunkon a hozzád legközelebb eső Beerbox Pontot és nézd meg annak kínálatát. Majd vásárold meg személyesen a kiválasztott boltban az előre kiszemelt kisüzemi söröket, a legalacsonyabb piaci áron.
A Beerbox nem egy webshop, a weboldalon információt kaphatsz arról, hogy hol, milyen sört, mennyiért kaphatsz meg.


blog


1516

2018. december 28. péntek
1516-ban IV. Vilmos bajor herceg elérkezettnek látta az idejét, hogy a „sörkotyvasztásnak” a törvény erejével vessen véget.

Megszületett a Német Sörtisztasági Törvény, melynek értelmében ettől kezdve a sör főzéséhez malátán, komlón és vízen kívül más anyag nem volt használható. Könnyű volt a hercegnek, hiszen nem ismerte az élesztőt, nem tudod az aszkorbinsavról, nem hallott a kukoricadaráról és nyilván az ismeretek hiánya okozta azt is, hogy az 1516-os törvény nem foglalkozik sem a fehérjestabilizálással, sem az antioxidánsokkal segített habképződéssel.

A búzamaláta használatát sem véletlen hagyták ki a világ talán első élelmiszeripari törvényéből: a búzasör főzésének jogát fenntartották a fejedelem udvari sörfőzdéjének.  A törvény – illetve az abban felsorolt büntetések – eredményeképpen a bajor és a német sörök minőség látványosan javult és a sört egyre többfele emlegették német italként.

Aztán a 19. század derekától kezdve a sörfőzés a nagyiparosodás során egyre másra alkalmazta a tudomány és technika újabb és újabb felfedezéseit és távolodott el – ki kevésbé, ki jobban – a sörtisztasági törvény immár senkire sem kötelező előírásaitól.Twitter megosztás Google+ megosztás

TOP 10 – sörgyártó ország

2019. szeptember 9. hétfő
A sör divatba jött ez kétségtelen. Egyszerű lenne ezt a kézműves sörforradalomra fogni, mert a trendeket persze ők alakítják.

Amerikai Craft Köztársaság

2019. július 29. hétfő
Nincs mese, az Egyesült Államokban 2019-re a kis sörfőzdék száma meghaladta a hétezret, de mennyiségben azért a nagyok vezetnek.

Pink IPA – csak nőknek

2019. július 1. hétfő
A BrewDog pert vesztett egy férfivel szemben, aki perre vitte a skandallumot, hogy nem szolgálták ki a lányos sörrel.

Milkshake IPA

2019. június 23. vasárnap
Amikor annak idején létrehozták a BJCP sörbírálati rendszert nem gondoltak ilyen ütemű fejlődésre, külösen nem az IPA színváltozásaira.